Bærekraft

Strategi Bærekraft

SiN Innkjøpssamarbeid vil vektlegge følgende FN’s bærekraftsmål i sitt arbeid:

Nr. 3 God helse og livskvalitet

  • Gjennom å bidra til at studentene får tilgang til sunne og rimelige måltider i samskipnadenes serveringssteder.
  • Gjennom å bidra til at samskipnadene tilbyr sosiale møteplasser/spisesteder på campus.

Nr. 8 Anstendig arbeid og økonomisk vekst

  • Stille krav til leverandører når det gjelder å levere og dokumentere sin produksjon og leveranse i forhold til etisk handel, og seriøsitetsbestemmelse i Åpenhetsloven.
  • Bidra til lønnsomhet og økonomisk vekst i studentsamskipnaden, til leverandører og produsenter.

Nr. 12: Ansvarlig forbruk og produksjon, gjennom å:

  • Velge leverandører som har en bevisst strategi og fokus i forhold til bærekraftige leveranser og produkter.
  • SiN og samskipnadene vil delta og utvikle i samarbeidet med våre leverandører får å sammen kunne oppnå bedre resultater i forhold mindre forbruk, reduksjon av ressurser i produksjon, transport og lagring av produkter i hele verdikjeden.
  • Sette søkelys på mindre innkjøp og bruk av emballasje, og plast til transport, lagring og salg av produkter.
  • Styrke samarbeid for å redusere matsvinn hos samskipnader og leverandører gjennom deltagelse i bransjeutvalget i MatVett og bransjeavtalen for halvering av matsvinn innen 2023.
  • Stimulere medlemmene til reduksjon av matsvinn.

Nr. 13: Stoppe klimaendringene

  • Sette krav til leverandører om leveranse av sertifiserte produkter.
  • Bidra til avtale og avtaler som gir alle medlemmer mer effektive innkjøp med tanke på reduksjon av transportbehov.
  • Bidra til redusert innkjøp av produkter som inneholder palmeolje
  • Redusere innkjøp av produkter med høyt Co2-avtrykk og utvikle samarbeid med leverandører og produsenter av plantebaserte produkter.
  • Mer bruk klimasmart emballasje

Nr. 17: Samarbeid for å nå målene

  • Samarbeid gjennom SiN Innkjøpssamarbeid for å stå sterke sammen for å nå felles mål og øke mer trykk ovenfor leverandører og produsenter.
  • Samarbeid med leverandører og produsenter for at felles mål gjennomføres i hele leveransekjeden.
  • Gjennom samarbeid med leverandører, studenter, studentsamskipnader, myndigheter og interesseorganisasjoner øke kompetansen for kunne gjennomføre de mest effektive tiltak.

~ ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Felles avtale med Matvett AS
SiN innkjøpssamarbeid har en felles avtale med Matvett AS. Dette innebærer at alle samskipnader i SiN-samarbeidet kan ta aktivt del i det viktige KuttMatsvinn-arbeidet.

Matvett AS sine aktiviteter er forankret i bransjeutvalget «KuttMatsvinn Servering" som skal sikre videreføring av matsvinnarbeidet i serveringsbransjen mot 2030.
Det overordnede målet er å bidra inn i arbeidet med å nå FNs bærekraftmål 12.3 om å halvere matsvinnet innen 2030.

Sammensetning av bransjeutvalget representere i tillegg til Matvett de ulike sektorene (hotell, kantine, restaurant, KBS, innkjøpskjede, grossist og leverandør). Gjennom avtalen har SiN Innkjøpssamarbeid rett til å delta i bransjeutvalget med 1 representant, som innkjøpskjede.

Vi er vi glade for å delta i bransjeutvalget slik at samskipnadenes og studentkantinenes bidrag blir synliggjort og inkludert.

Les mer om Matvett AS og hvordan serveringsbransjen tar grep gjennom KuttMatsvinn.