SiN innkjøpssamarbeids bærekraftsstrategi
SiN innkjøpssamarbeid fokuserer på FN’s bærekraftsmål nr. 12: Ansvarlig forbruk og produksjon, gjennom å:
- Stille krav til leverandører om å levere og dokumentere sin produksjon og leveranse i forhold til miljø og etisk handel.
- Velge leverandører som har en bevisst strategi og fokus i forhold til bærekraftige leveranser og produkter
- SiN og samskipnadene vil delta og utvikle i samarbeidet med våre leverandører for å sammen kunne oppnå bedre resultater i forhold til FNs bærekrafts mål.
Delmål for SiN er å legge til rette for:
- Stimulere medlemmene til reduksjon av matsvinn
- Mer bruk at klimasmart mat
- Mer fokus på bærekraft ved valg av leverandører og produkter
- Mer klimasmart emballasje
- Mer innkjøp av sertifiserte produkter
- Bedre avfallshåndtering
Våre prioriterte leverandører og deres bærekraftstrategi:
- Norgesgruppen - ASKO
- Bama
- Coca Cola
- Joh. Johannson kaffe AS
- Maske AS
- Nortura
- Tine
- Plateful (tidligere Verdimat)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Felles avtale med Matvett AS
SiN innkjøpssamarbeid har inngått en felles avtale med Matvett AS. Dette innebærer at alle samskipnader i SiN-samarbeidet kan ta aktivt del i det viktige KuttMatsvinn-arbeidet.
Matvett AS sine aktiviteter er forankret i bransjeutvalget «KuttMatsvinn Servering" som skal sikre videreføring av matsvinnarbeidet i serveringsbransjen mot 2030.
Det overordnede målet er å bidra inn i arbeidet med å nå FNs bærekraftmål 12.3 om å halvere matsvinnet innen 2030.
Sammensetning av bransjeutvalget representere i tillegg til Matvett de ulike sektorene (hotell, kantine, restaurant, KBS, innkjøpskjede, grossist og leverandør). Gjennom avtalen har SiN-innkjøpssamarbeid rett til å delta i bransjeutvalget med 1 representant, som innkjøpskjede.
Vi er vi glade for å delta i bransjeutvalget slik at samskipnadenes og studentkantinenes bidrag blir synliggjort og inkludert.
Flere av samskipnadene har allerede gjennom mange år deltatt i KuttMatsvinn-prosjektet direkte og jobbet aktivt med å redusere matsvinn. SiO Mat og Drikke AS (studentsamskipnaden SiO) var i sin tid med å starte opp KuttMatsvinn2020 og åpnet i 2015 serveringsstedet Kutt Gourmet som lager gourmetmåltider av overskuddsmat.
Les mer om Matvett AS og hvordan serveringsbransjen tar grep gjennom KuttMatsvinn.